Lad os Snakke om Vores Yndlings Fastfood

Blåbær

Jeg er typen der er nysgerrig om stort set alt. Min hjerne bevæger sig i alle mulige og umulige retninger, og det betyder at jeg pludseligt kan være nysgerrig omkring noget, som ingen forventer at jeg sidder og tænker på. Det fører nogle gange til interessant diskussioner, og andre gange blot til dømmende eller foruroligede blikke. Et af de spørgsmål jeg stillede en lille gruppe gode venner for nyligt var: ”Hvad er jeres yndlings fastfood?”.

Til at starte med blev spørgsmålet mødt med løftede øjenbryn. Derefter var de hurtige til at sige, at de slet ikke kunne lide fastfood! At det var noget usundt skidt, som de helst ville undgå. Men når jeg så spurgte dem hvor ofte de spiste fastfood selvom det var noget usundt skidt, så måtte de alle tilstå, at det nemt skete en gang eller to om ugen. Når man spiser noget så tit, så må man da også kunne lide det, ikke?

Det er et af problemerne med ”mode fænomener”. Den sunde livsstil og gode kost er noget, der er blevet moderne i Danmark. Det er selvfølgeligt en god ting. Men det betyder at folk nogle gange glemmer de virkelige grunde til at være sund, og blot er sund fordi det er det, moden dikterer. Det fører let til at man kigger meget overfladisk på det hele, og ikke stiller kritiske spørgsmål eller tænker sig ordentligt om. I stedet svarer man ”NEJ!” som en robot, når nogen spørger om man kan lide fastfood. For det ”burde” man ikke kunne, som moderigtig dansker!

Men hvis du rent faktisk vil være sund, og ikke bare vil have en sund facade, så kan det altså godt betale sig at overveje ens svar på det spørgsmål. Hvad for noget fastfood er egentligt det, du foretrækker over alt det andet derude?

For når du har svaret på det spørgsmål, så kan du begynde at være langt mere kritisk overfor det du spiser, uden at skulle berøve dig selv. Hvis du elsker sådan en Durum Kebab en gang imellem, så giv dig selv lov til at spise den! Men sørg for at du fortjener den. Giv dig selv én Durum Kebab dag hver uge eller måske hver anden. Men du får kun din Durum, hvis du ikke spiser andet fastfood ind til da. Hvis du spiser pizza eller pommes frites, så har du mistet retten til din Durum.

En enkelt Durum om ugen er til at brænde af, ved at hoppe i sine sneakers og løbe en tur. Du kan altså med god samvittighed spise din yndlingsfastfood. Tricket er at sikre, at du ikke spiser fastfood oftere, end du egentligt har lyst til, når man regner alle dine mål sammen. Så stil dig selv spørgsmålet og svar ærligt på det – det kommer du længst med!