Lær af Drømmene der Kom Til Virkelighed

Drømme

Vi går alle og drømmer om ting. Nogle drømmer om at vinde i Lotto, mens andre drømmer om at skabe verdensfred eller tjene millioner på deres nystartede virksomhed. Der er flere drømme i verden, end der er mennesker – men det er okay, for et enkelt menneske kan nå at gøre mange drømme til virkelighed i løbet af deres levetid. Alligevel er der nogle af os, der aldrig ser ud til at få gjort noget ved langt størstedelen af vores drømme. Hvordan kan det være, og er der noget vi kan gøre ved det?

En stor del af problemet er, at folk ikke tør eller vil tro på, at deres drømme kan blive til virkelighed. For hvis de gør det, så kan de ikke længere nyde drømmene som en slags passiv underholdning. Det er rart at kunne lukke øjnene og drømme sig hen til et andet univers, hvor ens drømme er gået i opfyldelse. Men det kan man kun rigtigt nyde, hvis man ikke har gjort sig forhåbninger om, at gøre de drømme til virkelighed. For når først man har besluttet sig for, at det er noget man vil være aktiv omkring, så er der intet afslappende ved at tænke på drømmene længere. Hver gang du lukker øjnene og tænker på en drøm, som du er ved at gøre til virkelighed, så bliver du blot mindet om alt det arbejde der ligger foran dig. Det er ikke længere en passiv fantasi, men derimod en aktiv planlægning.

Men tro mig: drømme der er blevet til virkelighed føles langt bedre, end drømme der kun foregår inde i dit hoved. Så drop den nemme løsning, og begynd at gøre drømme til virkelighed. Det er du nemlig i stand til, og du kender allerede opskriften. For jeg tør vædde på, at du har haft drømme, som du har formået et gøre til virkelighed. Måske nogle mindre ting, end at blive millionær på et startup, men det var stadig drømme. Og du lagde nogle kræfter i, at virkeliggøre dem, og det fungerede. Det er lige meget hvor lille en ting det er. Måske var det bare en Messestand du drømte om at sætte op, så du kunne tiltrække potentielle kunder på en messe, og at alt bare virkede efter planen. Måske var det en præsentation du længe havde drømt om at lave foran en vigtig investor du længe har set op til, og som du endelig fik chancen for at lave. Lige meget hvad, så er det erfaringer du kan bruge til at lære af.

Kig på de gange, hvor dine drømme blev til virkelighed, og identificér de ting der gjorde, at det lykkedes. Var der en bestemt måde du tænkte eller arbejdede på? Måske skrev du ting ned i forbindelse med den drøm, og bør gøre det samme med de ting du drømmer om nu. Måske arbejdede du sammen med andre, eller lavede dybdegående research. Hvad end det var, så gør det samme nu.