Sådan gør du din terrasse sommerklar

En kold drink, en is eller en dejlig sommersalat i hånden. Terrassen er lavet til at hygge med familie og venner under den dejlige sol. Mange timer kan bruges på terrassen under den blå himmel eller på lune sommeraftener, når solen er gået ned. Men efter en lang vinter ser terrassen nok en smule kedelig ud, så læs med her og få inspiration til at gøre den sommerklar.

Sommeren bliver brugt på terrassen, hvis man har sådan en. Varme dage i solen og lange hyggelige aftener er noget af det bedste. God mad og kolde drikke hører med til sommeren, men inden den kan nydes på terrassen, så kræver det at terrassen er klar til sommeren. Fra terrassebrædder til pyntepuder – sådan gør du klar.

Det vigtigste først

Inden du kommer til det sjove og skal pynte terrassen op og gøre den hyggelig at opholde sig i, så er det vigtigt at få fundamentet på plads først – helt bogstavelig talt. Det kan betale sig at investere i nogle terrassebrædder af god kvalitet, så de kan holde sig langt ud i fremtiden. Man kan købe terrassebrædder i forskellige materialer, så der er forskellige brædder som giver et unikt udtrykt.

For eksempel kan man vælge terrassebrædder i træ som er imprægneret – det gør at de kan holde til mange ting. Træets farve giver også et rustikt og hyggeligt look. Hvis man er til monotone farver og gerne vil have mørke brædder, så er terrassebrædder i valnøddetræ eller komposit også en mulighed.

Pynt op

Når du har det basale på plads, er det tid til at gøre terrassen hyggelig. Der er ikke noget der skriger sommer som blomster. Så hvis du har lyst til at få grønne fingre, kan du selv plante nogle flotte blomster. Ellers kan du alternativt, vælge at købe friske eller tørrede blomster til at pynte op med.

Hvis du kommer til at sidde og hygge med venner og familie, så er det vigtig at sidde behageligt. Nogle gode puder som både pynter og som er behagelige at sidde på, burde derfor også være højt på indkøbslisten. Og ellers er det bare om at nyde sommeren på terrassen.