Vær Opmærksom på Isoleringen Omkring Dine Lofttrapper

Med den voksende fokus på miljøforandringerne, er de fleste mennesker blevet rigtig gode til, at optimere på deres eget energiforbrug. Det er særligt i bilen og i boligen, at vi almindelige danskere har det største energiforbrug, og altså der, hvor vi har størst chance for at gøre en forskel, ved at optimere på tingene. Det er heldigvis lettere at være grøn i dag, end det var før i tiden. Hvis du eksempelvis køber en bolig i dag, så er der et lovkrav om, at sælger får udarbejdet en energirapport i forbindelse med salget. Energirapporten giver dig et godt overblik over hvor meget energi din bolig bruger, og hvor energieffektiv den er. Du vil typisk også kunne finde forbedringsforslag skrevet af den byggesagkyndige der har skrevet rapporten.

Hvis du har haft din bolig i længere tid, og den ikke kom med en energirapport da du købte den, så kan du faktisk selv tage kontakt til en byggesagkyndig og få en udfærdiget. Det tager ikke alverdens tid, og det vil kunne hjælpe dig rigtigt meget med, at optimere energiforbruget i din bolig. Ved at implementere forbedringsforslagene vil du ikke bare mindske den negative indflydelse du og din familie har på planeten, men også kunne spare en del penge. Energi koster trods alt penge, og jo mindre du spilder i din bolig, jo flere penge sparer du.

De fleste moderne boliger er allerede isoleret ret godt, så det er muligt, at en hel energirapport er mere end du behøver. Det betyder dog ikke, at du skal give helt op på, at optimere på tingene. Der er nemlig særligt ét sted, hvor rigtigt mange overser, at isoleringen kan være en vigtig faktor. Hvis du har et loft, så har du sikkert også nogle lofttrapper, der gør det muligt for dig at komme derop. Problemet med lofttrapper er, at de godt kan resultere i et væsentligt varmetab, hvis der ikke er sørget for speciel isolering på området omkring den loftlem, som trapperne går op i.

Før du begynder at installere isolering omkring din loftlem, så er det værd at måle temperaturen i de to rum, som lemmen skaber en forbindelse imellem. Hvis der er nogenlunde samme temperatur, og både loftet og rummet under er godt isolerede, så er det ikke sikkert, at du behøver installere ekstra isolering til lofttrappen. Hvis det ikke er tilfældet, så kan forskellen i temperatur og isolering imellem de to rum derimod give dig et indtryk af, hvor meget isolering du har brug for, for at forhindre det store energitab. Nogle loftlemme kommer med indbygget isolering, mens andre kræver at du selv monterer det efterfølgende. Det er værd at tjekke op på disse ting, før du bruger penge på en ny loftlem eller lofttrappe.