Find Verdenskortet Frem og Begynd at Drømme om Fremtiden

Det er ikke meget vi tillader os selv at drømme, når vi først er blevet voksne. Som børn er det en helt naturlig del af dagligdagen, og det er også noget vi bliver opfordret og inspireret til at de mennesker vi omgiver os med, og de tegneserier og tegnefilm vi nyder at fortabe os i. Men på et eller andet tidspunkt sidder vi med så mange praktiske opgaver, at vi ikke giver os selv tid til at drømme længere. Det kan være nogle hårde måneder på studiet, hvor man skal læse op til en eksamen, eller et nyt arbejde der kræver at vi giver den alt hvad vi har, for at bevise vores værd. Når en sådan pause i vores drømmeri er tilpas lang, så kan vi let glemme hvordan man gør: og så forsvinder en hel del af farven og glæden ved vores liv. Når der endelig er overskud og tid igen, så forsøger vi i stedet at fylde det ud med mere arbejde, eller med tilfældigt tidsspilde eller afslapning. Drømme er blevet noget fjernt: en ting man lavede som barn, men som man nu er vokset fra.

Det er dog ikke tilfældet, og dit liv vil faktisk blive utroligt meget bedre, hvis du lærer at drømme igen. Drømme giver os nemlig et ordentligt sammenligningsgrundlag for vores nuværende situation. Det sætter tingene i perspektiv, og inspirerer os til at forbedre os selv og vores omgivelser.

En af de bedste øvelser du kan gøre i den henseende er, at finde et verdenskort frem, og kigge på alle de forskellige lande i verden. Forestil dig, hvordan dit liv ville se ud, hvis du flyttede et helt andet sted hen i morgen. Hvad ville du arbejde med, hvis du pludseligt boede i Mexico? Hvordan ville dit socialliv se ud, hvis du var omgivet af de trendy caféer i Paris? Bare tillad dig selv at overveje alle de forskellige muligheder, og prøv at fordybe dig i de historier, din egen hjerne finder på.

Når du har drømt om alle disse muligheder, så spørg dig selv, hvor du helst vil være. Chancen for, at det er i lige præcis den by du bor nu, er forsvindende lille. Verden er så utroligt stor, og du er mest af alt endt ud i dine nuværende omgivelser, på grund af rene tilfældigheder. Hvis intet holdt dig tilbage, og du vidste du kunne finde succes hvor som helst, hvor ville du så tage hen?

Det kan stadig være et alt for stort skridt, bare sådan at hive teltpælene op og flytte til et andet land. Derfor anbefaler jeg, at du tager ét skridt ad gangen, for at bringe dig tættere på dine drømme. Jeg drømte om Norge, så jeg begyndte at gå med strikbluser fra Fransa frem for mine tyndere t-shirts og trøjer. Det ville være alt for koldt i Norge til det jeg normalt går i, så jeg ville helt sikkert gå med strikkede bluser der – og det var en let forandring at bringe ind i mit liv. Ved at tage ét skridt ad gangen, endte jeg med at forbedre mine eksisterende omgivelser ganske betydeligt, og fik til sidst modet til, at flytte til Norge.