Vær Ikke For Kritisk Omkring Dit Barns Brug af Computerspil

Der er mange forældre der er meget kritiske overfor, at deres barn sidder og spiller computer flere timer hver dag. Det er ikke så underligt endda: vi er nødt til at huske på, at vores generation er vokset op i en anden tid. I vores tid var det et rigtigt dårligt tegn, hvis et barn blev siddende alene indenfor hele dagen. Det betød at de ikke fik opbygget deres fysiske styrke i mødet med den fysiske verden. Det betød at de ikke lærte at socialisere og bygge gode venskaber med de andre børn i nabolaget. Og det betød tilsammen, at ens barn var dårligere stillet i livet fremover. Derfor er det blevet banket ind i vores hoveder fra en tidlig alder, at det er usundt – og vi ønsker selvfølgeligt ikke, at vores egne børn skal være usunde. Men som sagt er tiden en anden i dag.

Vi kommer selvfølgeligt ikke udenom, at det er sundt med både frisk luft og motion. Men det kan snildt klares med nogle få timer om ugen. Der er altså god plads til at den unge kan sidde foran computeren uden at være fysisk usund. Men hvad med de andre aspekter?

Fysisk styrke er ikke længere en direkte nødvendighed for at kunne arbejde i dag. Hvis dit barn skulle arbejde på et traditionelt landbrug, så ville det nok være meget godt for ham at styrke kroppen ved at klatre i træer og hjælpe til på familiens gård. Men det er nok ikke visionen for jeres barn i dag. Vi lever derimod i en verden, hvor det er hovedet der producerer værdien, frem for musklerne. Og hovedet bliver i højere og højere grad brugt til at løse problemer der præsenteres på en computer. Der er nærmest ikke nogen industri tilbage, hvor computeren ikke bruges. Det er lige meget om vi snakker et job der arbejder med bil til eksport eller bygningsingeniør: computeren spiller en central rolle i udførelsen af arbejdet. Så barnets leg på computeren er altså en helt naturlig erstatning af den leg, børn før i tiden brugte tid på udenfor. Hjernen skærpes, og forståelsen for hvordan en computer bruges øges.

I dag er det endda muligt at tjene penge direkte på at spille. Det er også en helt ny verden for os. Der er ingen fra vores generation der nogensinde tjente penge på at klatre i træer eller være bedst til fangeleg. Men computerspillene er faktisk blevet til deres egen sportsgren, og de spilles på et professionelt niveau med store pengepræmier.

Du bør altså ikke være for kritisk omkring dit barns brug af computerspil. Det er vigtigt at dømme det ud fra hvordan verden ser ud i dag, og ikke hvordan den så ud engang. Uanset om dit barn kommer til at arbejde med eksport af biler, eller opførelsen af nye bygninger, så vil det komme dem til gavn at have erfaring med brugen af en computer. Hvem ved – måske kan deres nuværende hobby endda blive direkte profitabel i sig selv!