Tre Ting du Ikke Vidste om Mercedes

Mange af os har store drømme. Hvem kunne for eksempel ikke tænke sig at lancere det næste store teknologi-startup der vipper Facebook af pinden? Eller vinde i Lotto og ligge på stranden i Spanien i nogle måneder? Folk drømmer om stort og småt, og det er skam en god ting. Der er dog to måder at drømme på: der er de uspecificerede drømme, som vi håber går i opfyldelse, men ikke rigtigt tror på. Og så de specificerede drømme, som der rent faktisk er en chance for, at vi kan gøre til virkelighed igennem hårdt arbejde og dedikation. Der er som sådan ikke noget galt i hverken den ene eller den anden slags drøm: det er bare smart at være klar over, hvilken type drømmeri du har gang i. Ellers kan du ske at blive slemt skuffet.

Men hvorfor holder vi os nogle gange til de uspecificerede drømme, selvom de har nærmest 0% chance for nogensinde at gå i opfyldelse? Det er meget simpelt: det er nemmere, sjovere og mere afslappende. Luk øjnene og drøm dig væk, uden at tænke over detaljerne eller have skyldfølelse over, at du ikke arbejder hårdt nok på at opnå målet. Det er ligesom at se en hjerneløs Action-film i fjernsynet: du lærer ikke noget, men det er da meget sjovt. Igen er der intet i vejen med dette: kun hvis du tror at du lærer noget af at se den hjerneløse Action film, begynder det at være problematisk. Altså hvis du inderligt tror på, at du har en chance for at opnå din uspecificerede drøm, uden at skulle arbejde for det.

Hvorfor snakker jeg om specificerede og uspecificerede drømme på en side om biler? Det er fordi jeg ser alt for mange håbefulde mennesker drømme om at eje en særlig bil, ofte en Mercedes, men uden at sætte sig det mindste ind i hvad der skal til. Mange kender til Mercedes-Benz, og kan drømme om at eje én, men de færreste tør sætte detaljer på drømmen. Lad mig sige det helt klart: hvis du ikke gør dig det helt klart, hvad det er du gerne vil have, så vil det for evigt forblive en drøm. Hvis du gerne vil gøre drømmen til virkelighed, så er denne artikel noget for dig: den er nemlig et startskud til at forstå mere om Mercedes. Jo mere du ved, jo bedre kan du planlægge, og jo bedre er dine odds for at eje en Mercedes.

Det første du nok ikke vidste om Mercedes er, at de har flere klasser af biler. Det er vigtigt, fordi der er en ret stor prisforskel. Hvis du kun tror A-klassen eksisterer, så vil du måske hurtigt opgive drømmen, da det er udenfor dit budget. Men tag et kig på bilerne i Mercedes b-klasse – det er straks mere overskueligt, og der bliver altså ikke gået på kompromis med luksus eller kvalitet!

Den anden ting du skal vide er, at Mercedes laver biler der dækker mange forskellige behov. Vidste du eksempelvis, at de har en autocamper? Den hedder Mercedes marco polo, og det er en luksuslejlighed på hjul. Hvis du elsker at tage på bilferie, så har du altså pludseligt endnu en god grund til, at købe dig en Mercedes.

Sidst, men ikke mindst, så er du nok ikke klar over, at brugtmarkedet for Mercedes biler er enormt stort. Mange overser dette marked, fordi de har fået ind i hovedet, at en luksusbil altid skal købes fra ny. Men hvorfor egentligt det? Tænk over det: noget af det, der gør biler fra Mercedes eftertragtede er, at de er af ekstremt høj kvalitet. Det betyder at sådan en bil holder længe. Det er derfor en oplagt bil at købe brugt: og fordi så få mennesker gør det, så er der et stort udbud og en lille efterspørgsel, hvilket betyder at det er købers marked. Du kan altså få en Mercedes rigtigt billigt hvis du er villig til at handle brugt.