Tænk Langsigtet Når du Maler dine Mure

Før man går i gang med at male er det vigtigt, at man tænker lidt over, hvad det er man maler, og hvorfor. Har man ikke gjort sig disse ting 100% klart før man går i gang, så er man nemlig næsten sikker på, at lave nogle fejl undervejs. Maling er nemlig ikke bare maling: der er rigtigt mange forskellige typer og kvaliteter at vælge imellem. Det rigtigt valg afhænger fuldstændigt af, hvad det er du ønsker at male, og hvilket resultat du er på jagt efter.

Når du eksempelvis ønsker at male facaden på dit hus, så er det en helt anden opgave, end at male en væg indenfor. Det er først og fremmest et langt større arbejde, at skulle male ydermurene, end det er at skulle male en væg. Alle overflader der befinder sig ude i det fri, er nemlig blevet udsat for vind og vejr i rigtig lang tid. Det betyder at de ofte er stærkt falmede og meget beskidte. Det betyder at der skal bruges en del tid og kræfter på at rense overfladen før der males. Det betyder også, at malingen der bruges skal have en god dække-evne, da du ikke har lyst til at den falmede maling kan ses igennem det nye lag. Den maling du bruger skal så selvfølgeligt også kunne tørre nogenlunde hurtigt, og være let at arbejde med, selvom der er vind og vejr. Det er nogle helt andre udfordringer der ligger i selve arbejdet, end når du bare maler indenfor. Bagefter skal malingen selvfølgeligt også kunne holde sig pæn i lang tid, og kunne stå imod sol og regn.

Det kræver altså meget mere arbejde, og betydeligt længere tid, at male udendørs. Det betyder, at det godt kan betale sig at tænke langsigtet, når du maler dine mure. Hvis du bruger en maling af lav kvalitet, så kan du let komme til at fordoble mængden af tid du skal bruge på at male, da dækkeevnen er så ringe. Du kan samtidig se frem til at skulle male igen allerede om nogle få år, da maling af dårlig kvalitet sjældent holder særligt længe. Det er altså en enorm hovedpine!

Bruger du en god jotun murmaling til facaden, så skal der ikke mange lag til. Her er der nemlig tale om kvalitetsmaling med fantastisk dække-evne. Den er samtidig utroligt slidstærk og er designet til at modstå UV stråler og barskt vejr. Du betaler selvfølgeligt lidt mere for Jotun maling end du gør for de helt billige mærker. Til gengæld skal du ikke male nær så mange gange, og får typisk et langt flottere resultat. Det vigtigste er dog, at du nu kan nyde din flotte nymalede facade i rigtigt mange år, før du behøver at male igen.