Sådan Vælger Du Et Produkt til Din Første Virksomhed

Danmark er et af de steder i verden, der har det største antal iværksættere i forhold til det samlede befolkningsantal. Det er der selvfølgeligt en lang række grunde til. En af de primære grunde er, at Danmark har en lovgivning og nogle systemer, der gør det rigtigt attraktivt, at have en virksomhed her. Det er både billigt og nemt at starte en dansk virksomhed, og lovgivningen er meget tydelig og nem at gå til. Samtidig er korruption næsten ikke set i Danmark, hvilket betyder at man ikke risikerer grimme overraskelser. En anden grund til, at iværksætteri er så populært her i landet er, at vi har et socialt sikkerhedsnet der gør det mindre risikabelt at tage den slags chancer. Der er altid risiko forbundet med at starte sin egen virksomhed, da der er en masse ukendte faktorer i sådan et projekt. Men I Danmark tør vi tage den slags chancer, fordi der er en grænse for, hvor langt vi kan falde. Ingen i Danmark behøver at bo på gaden eller gå sulten i seng, hvis de går konkurs med en virksomhed. Man kan altid falde tilbage på kontanthjælp og indlogering fra kommunen.

Den største udfordring når man gerne vil starte en virksomhed er, at finde ud af hvad man skal lave. Mange virksomheder ender desværre med ikke at tjene penge, fordi de glemte at have profit i fokus fra starten af. Det ses alt for ofte at idealister får noget de tænker er en god idé, eller kunne være sjovt at arbejde med, og så tror de straks de kan lave en forretning ud af det. Sådan fungerer verden imidlertid ikke: bare fordi der er noget du har lyst til at lave, betyder det ikke at nogen er villige til at betale dig for at lave det. Men hvordan finder man så ud af, hvad man skal sælge eller tilbyde i sin virksomhed?

Mit bedste råd til dig er, at hvis du står overfor at starte din første virksomhed, så tilbyd noget som du kommer til at skulle gøre uanset hvad. Markedsføring er et godt eksempel her. Uanset hvilken type virksomhed du starter, så vil du stå overfor den udfordring, at skulle sælge eller markedsføre dit produkt. Hvis det er din første virksomhed, så har du nok ikke råd til at hyre et godt marketing bureau til at klare det for dig. Du er altså nødt til at læse på på marketing, og selv udføre arbejdet. Hvis du alligevel skal til at studere og praktisere markedsføring, hvorfor så ikke gøre det til dit produkt?

Hvis du er i stand til at markedsføre dit eget marketing bureau gode nok til, at finde et par kunder, så har du allerede bevist at du kan dit kram. Nu bruger du samme strategi for dine kunder, og får endnu mere erfaring og viden.