Sådan stimulerer du bedst dit barn

Dit barn skal stimuleres allerede helt fra fødslen af, men i det første stykke tid, er det ikke noget, som du som forældre skal tænke så meget over. Det sker nemlig helt af sig selv, når du er sammen med barnet og snakker med det, kysser, pusler, og i det hele taget alle de ting, som man som forældre helt naturligt gør i løbet af dagen. Disse stimulationer er mere end nok for sådan et lille menneske til at begynde med, for det er hårdt for din lille datter eller søn blot at se, mærke, føle, smage og lytte til verden. Men efterhånden som barnet bliver bare lidt ældre, er det vigtigt at være opmærksom på, hvilke sanser, der aktiveres derhjemme, for de har nemlig indflydelse på den motoriske udvikling. De basale sanser kredser omkring at føle, at balancere og at kunne beherske sine muskelled, og vil du gerne have nogle idéer og fif til, hvordan du stimulerer netop disse, kan du med fordel læse med i det følgende.

Det kræver ikke så meget arbejde, som du tror, at arbejde med stimuli

Nej, der skal faktisk ikke så meget arbejde til, for tit og ofte udgør samvær og leg med barnet allerede en hel masse stimuli, som er guld værd for dit barn. Helt konkret kan følesansen udvikles med en nussetur, balancesansen med en svingom, og muskelledsansen med en lille hoppetur på dit skød. Mere skal der faktisk ikke til! Men vil du gerne tage udviklingen til næste trin og være mere aktiv i dit barns sanseudvikling, kan du eksempelvis bruge vende – og huskespil, som arbejder med barnets genkendelsesevner og hukommelse, give dit barn flere beskeder/ordrer på én gang, så det tvinges til at multitaske, tage en tur i svømmehallen og lad barnet udforske aktiviteter i vand, og så videre.

Der er mange flere muligheder, som både kan laves indenfor i hjemmet, i haven, eller ude i det virkelige liv. En anden rigtig god mulighed for at træne dit barns sanser på alle mulige måder er plakater til børn. Plakater til børn kan se ud på mange måneder, og netop derfor er de gode, for så kan de også vidt forskellige ting. Plakater til børn er perfekte til at stimulere børnenes indlæringsevner, og det kan både være inden for bogstaver, tal, at genkende billeder, lære ord, og så videre. Plakater til børn er med andre ord rigtig vigtige i træningen og udviklingen af dit barns sanser.

Der er altså flere forskellige måder, hvorpå du kan tage en aktiv rolle i udviklingen af dit barns sanser, men én ting er sikker, og det er, at det ikke kræver så meget, som du måske går og tror. Mange af tingene sker nemlig allerede i hjemmet i løbet af jeres fælles dagligdag.