Sådan Farver Bilen Dit Humør Hele Dagen

Vi mennesker er komplekse væsener, og der er mange ting der har en indflydelse på, hvordan vi har det. Vi er ikke altid opmærksomme på disse faktorer, og kommer derfor let til at overse dem. Hvis alt går godt, og man føler sig fyldt med energi og livsglæde hver eneste dag, så er det måske ikke så vigtigt at forstå hvad der ligger til grund for det. Så længe man er glad, kan man bare nyde det. Men hvis ens humør ikke er i top, og hver dag føles langtrukken og trist, så er det værd at overveje, hvad der spiller ind. Vi er gode til at fortælle os selv historier om, hvad problemet er, men vores forklaringer tager sjældent højde for alle de elementer der spiller ind. Er du deprimeret fordi dit arbejde er for svært? Det er en plausibel forklaring, og mange vælger at acceptere det som den absolutte sandhed. Men hvad hvis du er hopper for hurtigt til den konklusion? Kunne det tænkes at dit arbejde ville være nemmere og mere overskueligt, hvis du ikke følte dig trist og energiforladt hele tiden?

Der er som sagt mange elementer der farver vores humør, og man får ikke noget ud af, at forsøge at kortlægge dem alle sammen. Målet bør derimod være, at finde de faktorer der har den største betydning, og så gøre noget ved dem.

Hvis du, som så mange andre danskere, kører til og fra arbejde i din bil hver morgen, så er der god sandsynlighed for, at denne del af din daglige rutine har en stor indflydelse på dit humør. Overvej det lige: du starter og slutter din dag i din bil, og du bruger måske flere timer i den hver eneste dag. Hvis du sidder ubehageligt, er konstant stresset over den besværlige navigation og sidder i et lille og mørkt klaustrofobisk rum på hjul, er det så ikke klart, at det vil have en stor betydning på dit humør resten af dagen?

De færreste kan droppe bilen eller køreturen. Men den bil du kører i, kan betyde forskellen på, om dit humør bliver farvet i en negativ eller en positiv retning. Hvis du eksempelvis kører til og fra arbejde i en Renault Kadjar, så kan du nærmest ikke undgå at komme i godt humør. Renault Kadjar er nemlig udstyret med et panoramisk glastag, så hele den store kabine bliver fyldt med naturligt sollys. Du har altså ikke alene masser af plads omkring dig, men kommer også i godt humør af solens varme stråler og den naturlige D-vitamin din krop producerer ved hjælp af dem. Samtidig er køreturen så behagelig, at du næsten ikke kan vente med at komme hen til de bløde sæder og den balancerede affjedring. Med den rette bil kan du altså ikke bare komme af med tristheden: du kan tilføje en ny glæde til din dagligdag, som vil gøre alt andet bedre.