Sådan Afkoder du Hemmeligheden bag Eksport af Brugte Biler

De fleste mennesker, der er over 30 år, har en eller anden form for erfaring med, at sælge en bil. Det er helt almindeligt at anskaffe sig en bil forholdsvist tidligt, og så udskifte den indenfor det første årti. Det er de færreste der bare sådan har råd til at købe den ene bil efter den anden: man må derfor typisk hente nogle penge hjem, ved at sælge den gamle bil brugt. På en eller anden sjov måde, så er det at sælge en bil altså en nærmest universel erfaring, hos voksne mennesker her i Danmark.

Men bare fordi mange mennesker har prøvet det, betyder det ikke, at vi alle er gode til det. Det er ikke nogen let opgave at sælge en bil. Biler koster mange penge, og det er generelt sværere at sælge noget, der er dyrt, end noget, der er billigt. Samtidig er mange bilkøbere jo naturligvis ganske skeptiske når de kigger på en brugt bil: de ved ikke, hvor godt du har behandlet den, eller om du prøver at kræve flere penge, end bilen reelt er værd. Når man kombinerer disse to faktorer med, at der er virkeligt mange brugte biler til salg på det danske marked, så står man altså i en svær situation. Det lykkes selvfølgeligt for de fleste at komme af med deres bil på et eller andet tidspunkt, men det er ofte enten noget der tager lang tid, eller kræver at man sælger bilen billigere end man egentligt har lyst til.

Når man står overfor en svær opgave, så er det altid smart, at kigge nogle andre over skuldrene. Det er selvfølgeligt ikke tilladt i skolen, men der er ikke nogen strikse lærer der finder spanskrøret frem, hvis du kigger lidt hos sidemanden når det kommer til at sælge din brugte bil. Her kan du derimod hurtigt aflure nogle tips og tricks, som kan gøre, at du kan sælge din bil for flere penge.

Nogle af dem, det virkeligt kan betale sig at lure på lige nu, er de virksomheder der sælger bil til export. Når man kan drive en forretning på at købe brugte biler, eksportere dem til udlandet, og sælge dem for en profit, så har man altså en god hemmelighed kørende. Det bedste af det hele er, at hemmeligheden ikke engang er særligt svær at afkode.

Hele humlen ligger nemlig i, at de udfordringer man møder når man forsøger at sælge sin bil herhjemme, bliver vendt til styrker i visse andre lande. Eksporterer du din brugte danske bil til visse østeuropæiske lande, så er der nærmest ingen skepsis omkring kvaliteten af din bil: biler der kun har kørt på gode danske veje er nemlig typisk i langt bedre stand, end de brugte biler der har været kørt lokalt. Samtidig er udbuddet af brugte biler betydeligt mindre end efterspørgslen, og det betyder, at der kan ske at være mange interesserede købere. Samlet set resulterer det i et hurtigere salg til en bedre pris.