Nyd en god flaske vin i godt selskab

Hvornår har du sidst inviteret alle dine venner over på et godt glas vin? Hvis du glad for mad og en stor vinentusiast, er der masser af god vin derude. Ofte vælger vi den nemme og billige løsning, når vi står foran vinrækker nede i vores lokale supermarkeder. Dette skyldes, at vi ofte ikke forstår eller orker at læse vinens etikke på bagsiden. Men hvis du nu allerede vidste lidt om god vin, inden du begiver dig ned for at handle, kan du sandsynligvis få en god fangst med hjem, som du med god samvittighed kan servere for dine venner.

En rødvin i særklasse

Du kender eller har helt sikkert hørt om den gode gamle Amarone, en klassiker, der virkelig vil noget og som altid er en sikker vinder. Men vil du gerne udvide dit vokabularium af rødvine, findes der f.eks. Amarones lillebror, som kaldes Ripasso. På italiensk betyder Ripasso ‘passere igen’, og har fået sit navn pga. Vinens specielle produktionsmetode.

Ripasso produceres i Valpolicella, som er et vinområde i Veneto i det nordøstlige Italien. Produktionen af en Ripasso-vin starter således som en Valpolicella vin, hvoraf man også producerer Amaronen. Men når gæringsprocessen afsluttes ved Amaronen starter en ny gæringsproces, hvor man pumper drueskallerne fra Amaronen over i Ripassoen.

På denne måde får Ripassoen en endnu mere rig og lækker farve, har fylde og karakter. Ripassoen minder meget om Amaronevin, som også er kraftig og fyldig.

Ripasso til kødelskeren

Ripasso vinen egner sig særligt godt til de lidt tungere kødretter, og fungerer glimrende til kød, der tilberedes på grillen. Ripasso er ganske vist en kraftfuld og fyldig vin, men ikke lige så tung som Amaronen, da den er kombineret med en lille smule sødme. Derfor passer Ripassoen særligt godt til kød, da vinen vejer op for en ellers tung råvare.

Går du med tankerne om at invitere dine venner over på et godt glas vin og en udsøgt kødholdig middag, kan en Ripasso-vin helt klart anbefales. Frygt ej når du bevæger ned for at handle ind, for nu ved du, hvilken vin du skal gå på jagt efter!