Når Sygdom Kun Rammer et Kort Øjeblik

Har du nogensinde oplevet pludseligt at blive syg, måske endda ret alvorligt syg, og så på en eller anden magisk måde vågne op den næste dag og være helt okay igen? Det er noget der er sket for mig en del gange, og det efterlader mig altid med en noget ambivalent følelse. På den ene side er det da vildt dejligt, at man ikke skal være så forfærdeligt syg længere. Det er aldrig sjovt at være syg, så man skal selvfølgeligt være glad for, at det er ovre. Men samtidig er det sådan lidt pinligt at møde op på arbejdet, frisk og frejdig, dagen efter man var nødt til at tage tidligt hjem fordi man havde en dundrende hovedpine, høj feber og en forstoppet næse. Det kommer så let til at se ud som om, at man slet ikke var syg, men bare lavede noget dårligt skuespil for at kunne få tidligt fri.

Det værste er nu nok, når den voldsomme sygdom forsvinder efter en kort lur. Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har været nødt til at melde mig syg fra job, fordi den var helt gal. Jeg følte mig syg igennem hele kroppen, og var egentligt forberedt på, at det nok ville tage sig en uge at komme ovenpå igen. Men så drikker jeg en kop varm te, ligger mig til at sove igen, og vågner 2 timer senere og føler mig helt og aldeles rask. Hvad sker der lige for det?! Kan det virkelig passe at mit immunforsvar er dårligt nok til, at lade en infektion brede sig til hele kroppen, og samtidig godt nok til at skille sig af med det hele på en kort lur? Mine hvide blodlegemer må være ligesom de der ”genier” i skolerne, som er dovne og umotiverede, men når de virkelig bliver presset, så viser de sig fra deres bedste side.

Men hvad gør man lige med sådan en dag? Man har aflyst alting, fordi man er syg, og følte sig sikker på det ville vare flere dage. Nu er hovedet klart, sygdommen er væk, og man sidder på sin sofa og keder sig. Man har meldt sig syg, så det er på sin vis en fridag. Fridage ville jeg normalt bruge på at køre en lang tur i min nye Mazda CX-3, eller måske invitere nogle venner på besøg til noget godt mad. Men jeg er jo ”syg”: hvis nogen så mig køre rundt i min Mazda, ville de være helt overbeviste om, at jeg havde løjet om at være syg. Det samme ville venner eller familie tro, hvis de finder ud af at man ikke har været på arbejde, fordi man følte sig dårligt tilpas om morgenen.