Hvorfor Le Klint lamper er populære?

Le Klint er kendt for deres eksklusive design indenfor lamper. Her får du klassisk stærk håndværk, der går hånd i hånd med de teknologiske fremskridt.

Le Klint lamper er populære for deres håndværk med håndfoldede skærme i tidløs design tilsat teknologien. Deres design giver en lampe, der emmer af eksklusiv stil og samtidig giver perfekt belysning. Hvilket du finder i populære modeller som Snowdrop gulvlampen, Cache, Carronade, Sinus Line, Undercover, Swirl pendle, 368 standerlampe m.m.

Tidløse lamper

Le Klint er et traditionelt gammel firma, der bliver ved med at forny sig. Sammenholdt med det gode håndværk, holder de fast i en populær tidløs stil tilsat nutiden. Det gør Le Klint ved hele tiden at samarbejde med forskellige designere, så stilen både fornys og beholdes.

Hvorfor Le Klint lamper er populære, skyldes netop den tidløse stil, der samtidig giver mulighed for at kombinere og kan passe ind i  rigtig mange hjem.

Historien bag Le Klint?

Firmaets ide blev skabt i begyndelsen af 1900 tallet. Her begyndte det med den første plisserede lampeskærm, der blev skabt af P.V. Jensen-Klint. Lampeskærmen blev brugt til hans nytegnet petroleumslampe. Skærmen blev forfinet af venner og familie, hvor Tage Klint tilføjede den ikoniske gribekrave og gjorde det hele til en forretning i 1943.

Kaare Klint var arkitekt og en dygtig håndværker. Han skabte de populære modeller ”Kiplampen” og ”Frugtlygten”. De originale Kiplampen og Frugtlygten var med i den første kollektion, da firmaet startede op. Og de to lamper er stadig de bedst sælgende modeller.

Håndværk?

Le Klint er nok den eneste producent, der stadig bruger de kendte Le Klint foldepiger til at folde skærme i hånden. Deres særlige krydsplisserende skærme kræver menneskehænder. Det er dog en øvelse, der kræver op til 1 år at lære bare for den generelle teknik. Hvor det at mestre alle modellerne, kan tage to eller tre år mere.

Derfor er foldepigerne selve DNA’et i firmaet, for uden de ansatte vil der ikke blive produceret lamper i de populære serier.

Det kan lyde skørt med håndkraft, men der er prøvet på udvikling af maskiner til fremstilling af de specielle skærme. Det er dog aldrig lykkes, at udvikle maskiner som kan folde på sammen måde som menneskehænderne.