Hold barnet varm gennem de kolde måneder

Efterår og vinter betyder, at vi skal pakkes bedre ind mod det koldere vejr. Og det er især gældende for børnene, som har let til kolde hænder og fødder.

Hold barnet varm gennem de kolde måneder med det rigtige tøj, hvor især fingre og fødder er vigtige at beskytte, da børn opholder sig meget mere udendørs end voksne.

Hvorfor mindre børn får kolde hænder og fødder?

Vores kredsløb bruger hovedsagelig energien til at varme de vigtigste organer som hjerte, nyre, lunger, maven m. De små børns kredsløb er ikke fuldt udviklet, og har desværre svære ved at sende blodet helt ud i fingre og tæer. Og derfor kan babyer og små børn oftere få kolde fødder og hænder.

Det gælder det selvfølgelig om at finde de rigtige sko. Her er Ecco støvler til børn garanti for komfort, kvalitet og evne til at varme med vinterstøvle kollektionerne.

Tøjet

Sofie Schnoor, Nike eller Adidas bukser børn er fine nok til den almindelig leg indendørs, hvor de helt små børn varmes ekstra op med uld body eller undertrøje.

Helt ligesom kroppen skal holdes varm indendørs, vil også fødderne være vigtige at pakke ind, så de ikke bliver kolde. Her er futter og lignede et godt valg til fødderne.

Udendørs skal tøjet selvfølgelig afspejle hverdagen. Overgangsjakker til forår og efterår er som regel fine til skolebørnene, hvor de mindre bør bruge termotøj, da de opholder sig meget udendørs i vuggestue og børnehave. Vel og mærke gennem hele vinteren, som ofte består af vind, fugt og skygge.

Flyverdragt

Til vinteren skal barnet bruge en god, vandtæt, åndbar og varm flyverdragt. Det er ofte vådt, blæser og meget koldt på nogle tidspunkter, og her vil flyverdragten sammen med vinterstøvler, holde drengen eller pigen varm. Men det skal samtidig være en flyverdragt, hvor barnet kan lege. Den skal også være i stand til at lede fugten væk, for våd indvendig betyder, at barnet kan begynde at fryse.

Handsker og sokker

Luffer eller vanter er nødvendige både til børn i institution, som til børnene der måske cykler eller tager løbehjul i skole. Luffer kan godt være lidt upraktiske i forhold til leg, men de er dog varmeisolerende i forhold til mange strikvanter der kun beskytter lidt. Vanter giver dog bedre mulighed for at bruge fingrene.

Uldsokker kan være også være smart sammen med støvler eller til indendørs brug, så fødderne kan holdes varme på de kolde dage.