Her Har du Lidt Inspiration til Din Sommerferie

Vi mennesker er nogle sjove væsner, der ikke helt ved, hvad det er vi gerne vil. Det kommer specielt til udtryk, når vi begynder at nærme os den danske sommerferie. Både skoleelever, og voksne ude på arbejdsmarkedet, har det nemlig med at se frem til, endeligt at skulle have fri. De første par dage i ferien bliver typisk sovet væk, og derefter tager man  et par afslappende dage. Pludseligt begynder mange dog så at opleve, at de keder sig. Det er ret tidligt, at begynde at kede sig, blot en uge inde i sommerferien. Hvis man ikke kan finde på noget at lave, så bliver man hurtigt frustreret. Rigtigt mange danskere oplever da også, at de i løbet af de sidste mange dag i sommerferien ligefrem glæder sig til, at skulle starte på arbejde eller i skolen igen.

Selvom en arbejdsdag kan være hård, så er det i mindste struktureret, så man ved hvad man skal lave i løbet af dagen. Når man er blevet vant til denne eksterne struktur, så kan det være utrolig svært, selv at planlægge sin dag. Hvis man ikke har brugt tid på at skemalægge sin sommerferie, så kan man altså hurtig ende med at lave ingenting, og det er selvfølgelig kedeligt. De fleste er bange for, at det ikke vil føles som ”rigtig ferie”, hvis der er planlagt en helt masse.

Her er tricket: du skal blot lægge løse planer. Der er ikke noget galt i, at fylde hele sin kalender op, så længe de ting man har fyldt den op med ikke er sat i sten. Hvis du eksempelvis skriver ”Djurs Sommerland” på 2 uger inde i din ferie, og du så ikke rigtigt har lyst når dagen nærmer sig, så kan du bare skifte mening. Det kan være du har mere lyst til at besøge noget familie, eller slappe af derhjemme foran fjernsynet. Giv dig selv lov til at skifte mening: så er du jo stadig fri!

Men hvad gør du så, hvis du ikke ved, hvad du skal lægge i din kalender? Når man arbejder hver eneste dag, og følger den samme daglig rytme, så kan det godt være svært at blive inspireret til, hvad man skal lave i sin ferie. Jeg vil råde dig til altid have en blok papir på dig, så du kan skrive ned, hvis du lige pludselig bliver inspireret. Hvis vi allerede er for tæt på sommerferien, eller du bare ikke er kommet på noget til din liste, Så har jeg et par forslag.

Danmark har rigtigt mange oplevelser at byde på. Du kan eksempelvis tage på camping i Nordjylland. Du kan ganske enkelt leje en campingvogn, eller bare et telt bag i bilen. Mange danske campingpladser tilbyder også, at man kan leje en hytte, eller bruge en allerede opsat campingvogn. Det at tage på camping er en forholdsvis billig ferie, og så er det en god måde at slappe af på, og få sig noget frisk luft

Det er også blevet ganske populært at tage på køreferie. Det kan man gøre med en campingvogn, eller ved at sove på hoteller eller hostels på vejen. Hvis man godt kan lide at køre i bil, så er rejsen en oplevelse i sig selv, og man har langt mere frihed end med så mange andre rejsemuligheder.