Få klassisk tysk hvidvin online

Når aftensmaden kommer på bordet, er der ofte et glas vin til. Sådan er det i mange hjem i Danmark. Det er en daglig forkælelse, som lige løfter stemningen, ved dagens slutning. Ofte er det rødvin, der serveres, for rødvin går godt til kødretter og fjerkræ. Og vinen skal jo passe til maden. Men i de senere år er flere og flere begyndt at holde kødfrie dage, både for helsens skyld, men også for klimaets. Man går på opdagelse i det veganske køkken, og her passer hvidvin godt.

Efter en periode i skammekrogen har Riesling vine igen fået en plads højt på listen over gode hvidvine. Riesling er en drue med en lang historie bag sig. Men druen kan spores tilbage til Tyskland i Rhinen, hvor den er blevet dyrket siden 1400-tallet. Man kan få Riesling i flere grader af sødme eller tørhed. Det gælder om at vælge den, der falder bedst i ens smag, eller som passer bedst til de retter man vil lave. Under alle omstændigheder er Riesling et meget spændende bekendtskab.

En meget alsidig vin

Riesling passer godt til rigtigt meget god mad. Den er perfekt til alle slags fisk og skaldyr og går også rigtig godt til orientalske retter med bid i. Og hvis du eksperimenterer med det vegetariske eller veganske køkken, så er Riesling også en fremragende ledsager. Vælg den gerne som ledsager til forretten, hvis du serverer en treretters menu for familien eller vennerne.

Men ellers kan denne tyske klassiker også glimrende gøre sig alene. Et køligt glas på terrassen, en lun sommeraften, er altid godt. Eller måske på fortovscafeen inde i byen, når du er ude med en ven eller veninde. Der er ikke noget som hvidvin, når man tager imod gæster i hjemmet, bare som en hyggelig velkomst, når man lige skal hilse og få en sludder, før maden kommer på bordet.

Find Riesling online

Jyllands største vinhandel har også en webshop. Hos supervin.dk kan du læse meget mere om de spændende tyske vine. Her kan du også finde et bredt udvalg af vine med denne drue.