En dansk krimiforfatter

De fleste kender Sherlock Holmes og Agatha Christi som nogle af de hovedpersoner i litteraturen, der er bygget krimiserier over. Bøgerne er klassisk kriminallitteratur og stadig absolut værd at læse. Den klassiske krimi, hvor man skal gætte, om det var butleren eller grevinden, der myrdede den gamle baron, er i de seneste årtier mere og mere blevet afløst af mere komplekse historier, hvor personskildring og beskrivelse af miljøet omkring de kriminelle hændelser er trådt i forgrunden.

Man kan godt sige, at Sara Blædel har det hele med i sine fantastiske krimier. Sara Blædel har bestemt ikke glemt det gode plot og den klassiske mordgåde, men den detaljerede personskildring og det omgivende miljø har også en stor plads i hendes forfatterskab. Et forfatterskab som har været støt voksende, siden den første bog, “Grønt Støv”, udkom i 2004. I løbet af årene er Sara Blædel blevet tildelt flere priser for sine fantastiske romaner.

En kreativ sjæl

Sara Blædel blev født i 1964 og begyndte meget tidligt at digte historier. Hun er datter af skuespiller Annegrethe Nissen og Cavlingprisvinder Leif Blædel, så hun kommer ud af et miljø, hvor det kreative foreligger som mulighed. Hun arbejdede i de unge år som grafisk designer, men udkom altså heldigvis i 2004 med romanen “Grønt Støv”, der handler om Louise Rick og hendes veninde, Camilla Lind, som arbejder sammen om at opklare de kriminelle mysterier.

Det blev til en serie, som indtil videre består af 11 bind. Serien er meget populær blandt krimilæsere, der elsker universet og de to kvindelige hovedpersoner. Historierne er da også i høj grad værd at dykke ned i, hvis man holder af genren. Det er krimier, der har alle aspekter, både den gode historie, de spændende miljøer og personer som er interessante at lære at kende.

Eget forlag

Ikke overraskende for dem der kender hende, startede Sara Blædel sit eget forlag, Sara B, der er et forlag specielt dedikeret til krimigenren. Forlaget udgiver nu de mange krimier af Sara Blædel. Ikke bare i Danmark, men i flere lande. Og kendskabet til den driftige forfatter skal nok blive udbredt til endnu flere lande fremover.