Skøre Opfindelser: Øreringe til Biler

Biler

Der var en gang for mange år siden, en mand der sagde, at innovationen var død. Han mente at alt der var værd at opfinde allerede var opfundet. Men hold da op, hvor tog han fejl. Dengang kunne folk ikke forestille sig, at rumraketter eller internettet ville komme til at eksistere. Fremfor at sløve ned, så er innovation noget der foregår hurtigere og hurtigere som tiden går. Det er en del af stort set alle uddannelser i dag, at tænke udenfor boksen, og prøve at skabe noget nyt. Det er ikke længere nok at kunne skabe den samme ting igen og igen, eller at kunne kopiere andre. Det er nyskabelse der efterspørges, og det er derfor det vi trænes i.

Men nogle gange kan det være svært at vide, om en ny opfindelse er fuldstændigt genial eller bare bindegal. Et rigtigt godt eksempel på dette, er øreringe til biler. Det er en idé som de fleste rynker lidt på næsen af, første gang de hører den, men som manden bag tror fuldt og fast på. Mikkel Stagesen er idé-manden bag de nye øreringe til biler, som han er sikker på vil blive en milliard-success og vil kunne sælges over hele verden.

Mikkel er blot 23 år gammel, og er næsten lige blevet færdig på design-skolen. Idéen med at lave øreringe til biler kom faktisk i forbindelse med en opgave på hans studie, der lige præcis lagde op til at tænke udenfor boksen. Det handlede om at blande felter, der normalt ikke har noget overlap, og så se hvad man fik ud af det. Mikkel valgte ”smykker til kvinder” og ”biler” som sine to emner, og begyndte så at lave udklip af smykke-magasiner og bilmagasiner. Han lagde dem på ét stort stykke pap, og begyndte bare at flytte dem rundt imellem hinanden. Hans intuition fortalte ham, når der var elementer der passede sammen. Og pludseligt var der flere sæt øreringe, der havde fundet hen til nogle sidespejle på en Renault Twingo. Så var idéen født!

Mikkel er sikker på, at det er noget der vil begynde at sprede sig viralt. Hvis man kører ned ad gaden, vil man ikke kunne undgå at lægge mærke til, hvis en af de modkørende har øreringe hængende på sidespejlene. Det vil blive noget folk snakker om, og pludseligt er det noget alle vil have. Mikkel mener også, at det vil kunne være med til at skabe mere ligestilling i forhold til biler. Der er flere mænd end kvinder der går op i biler på nuværende tidspunkt, men ved at tage et kvinde-domineret område som smykker, og fusionere det med de maskuline biler, vil man kunne udligne tingene.  Kvinder vil få øjnene op for, at biler også er en måde at vise sig fra sin bedste side på, mens mænd vil se mulighederne i smykker.