Drop Hadet og Find Kærlighed i Alt Musik

Jeg er et ufatteligt optimistisk menneske, og har det med altid at se på den lyse side af tingene. Nogle finder det opløftende og motiverende, mens andre hader mig for det. Jeg kan godt se, at det optimale måske var en eller anden balance, som vi måske kunne kalde ”realistisk”. Men på den anden side er jeg virkeligt glad for mit syn på verden: det gør mig i godt humør! Når jeg ser andre mennesker snakke sammen, så er der et væld af emner, som ser ud til at bringe dem i dårligt humør. Når jeg er med i en samtale, så ender det næsten aldrig sådan! Der findes ikke det emne, som jeg ikke kan sætte et positivt twist på. Måske er det en superkræft, eller måske er det bare super irriterende. Hvem ved: jeg vil blive ved med, at være mig selv, og så må vi se hvordan det går! Sikkert godt!

Men jeg kunne nu godt tænke mig at dele lidt ud af min superkræft. Måske ikke på alle områder af livet. Jeg tror det er en god ting, at folk er nervøse eller utilfredse med nogle ting: ellers ville det hele gå i stå. Hvis alle kiggede på et hul i vejen, på samme måde som jeg gør, så ville hullet aldrig blive fikset. Alle ville se det fra den lyse side, smile, og gå videre med deres dag. Ingen ville brokke sig til kommunen, og ingen i kommunen ville komme ud og løse problemet. Så med de vigtige ting i livet er det okay, at nogle folk vælger at påtage sig ansvaret for, at lave det om.

Men andre ting giver det slet ikke rationelt mening at være sur og tvær over. Her er musik et rigtigt godt eksempel. Stort set alle har noget musik de elsker. Det er fantastisk! Jeg elsker alt hvad der kan give positive følelser. Og musik, som man kan have med sig overalt, er jo en genial måde at bringe sig selv i godt humør på!

Men så er der dem, der hader noget bestemt musik. Det forstår jeg ikke. Det svarer til, at en person der benytter sig af leasing af varebiler, hader folk der køber varebiler. Had er en stærk følelse, og den er aktiv. Du kan ikke bare hade noget i 3 sekunder, trække på skuldrene, og gå videre. Det er ikke had. Had er en konstant involvering af negative følelser. Og det er dig der beslutter dig for, at have disse negative følelser. Hvorfor gå op i hvordan andre anskaffer sig varebiler, hvis du allerede har fundet frem til, at leasing er det rigtige for dig? Og hvorfor hade noget musik, blot fordi du elsker noget andet?

Der er kærlighed i alt musik. Nogen derude elsker det – og det er smukt i sig selv! Kunstneren har udtrykt sine følelser og budskaber igennem musikken, og det er noget der sætter gang i lignende følelser og tanker hos et bestemt publikum. Hvad kunne være smukkere end det? Det er en manifestation af kærlighed. Så uanset om du kan lide musikken eller ej, så drop hadet og lær at finde kærlighed i alt musik.