Derfor skal du vedligeholde dit grej

Kniv

Du er lige vendt hjem fra en fantastisk outdoortur i Nordnorge, hvor du har trekket i Norges forunderlige natur, set elge og oplevet nordlyset. Du er fyldt op af fantastiske minder og oplevelser. Tasken dumper sammen med tøjet ned mod gulvet, inden du længselsfuldt søger mod brusekabinen og rindende vand. Efter et langt og varmt bad, møder dit blik vandretasken og tanken om at skulle pakke ud tager pusten fra dig. MEN – når der er tale om dit outdoorgrej, er det virkelig et af de steder, hvor det gør en forskel.

Her får du fem gode grunde til pakke ud frem for at sætte dig foran fjernsynet

Tørring

Når du kommer hjem fra overnatning i naturen, kan du have fået mange ekstra ting med hjem. En af de ting, du ikke nødvendigvis lige kan se med det blotte øje, er fugt. Har du pakket dit telt ned inden duggen er nået at forsvinde, kan du risikere, at teltet ligger fugtigt sammenpakket. Dette vil i værste tilfælde resultere i, at teltet mugner, og du dermed ikke kan bruge teltet på din næste tur. Er du det mindste i tvivl om dit telt var fugtigt, da du pakkede det ned, skal du folde det ud et tørt sted og lade det ligge minimum 12 timer, så fugten kan fordampe. Har du andet udstyr, som kan have taget fugt til sig så som sovepose, kniv med træskaft, skal det også ligges et sted, hvor det kan tørres.

Imprægnering

Vi kender det fra militæret, hvor der ”vedles” støvler hver gang de har været i brug. Dine støvler vil elske at blive rengjort med en børste, og derefter få påført læderfedt eller en god imprægnering. Dine støvler vil uden tvivl holde længere, men du sikre dig også at få et par lækre indbydende sko i hånden næste gang, du griber ud efter dem. Derudover har imprægnering flere positive effekter ved at danne en hinde henover skoen, der gør den mere vandtæt. På samme måde kan det være en fordel for dig at tjekke dit telt igennem i syninger og lynlåse og anvende en god imprægnerings spray til at genopfriske teltet.

Slibning

På samme måde kan du vedligeholde din kniv ved at sørge for at få den korrekt rengjort, så den ikke ligger og ruster. Tag en tør klud og rens bladet for alt skidt og fugt.  Derefter er det vigtigt at inspicere bladet på kniven og se, om der er ujævnheder i bladet. Hvis kniven trænger til slibning, kan der anvendes en knivsliber, der er med til at holde din kniv skarp og sund. 

Genopfyldning

Derudover er det vigtigt at få tjekket igennem, at man har alt sit grej med hjem. Det gør det nemmere til næste gang, man skal afsted. Tjek det hele igennem. Bruger du spritblokke, så tjek, at der stadig er den mængde, der skal være. Har du haft gang i førstehjælpskassen, så sørg for at få den fyldt korrekt op igen.