Den Lette Genvej til at Vælge Vin til Maden

Hvis du nogensinde har deltaget i et vinsmagnings-arrangement, så ved du, at der er folk der går ufatteligt meget op i vin. Det kan godt være ret intimiderende at deltage i sådan et arrangement, hvis man ikke tager det helt så seriøst, som vinsnobberne gør det. Det er som om, at de har sanser og udtryk, som vi almindelige mennesker slet ikke kan genkende. Der er endda nogen der mener, at det hele er fup. At de her såkaldte vinkendere reelt bare snyder sig selv til at tro, at de kan genkende visse smage i specifikke vine. Der skulle endda have været studier der har vist – igennem blindsmagning – at selv vin-eksperter ikke er nær så gode til at genkende vine, som de selv går og tror. Men hvis man ikke selv har vin som sin store hobby, så kan man jo egentligt være ret ligeglad med det. Vi vil bare gerne vide, hvilke vine, der er pengene værd.

Alle kan nemlig sætte pris på en god flaske vin. Der er nemlig ingen tvivl om, at man kommer på en rejse igennem sine sanser, når man smager på en flaske vin af god kvalitet. Selv hvis man ikke kender alle de fancy ord for tingene, så kan man stadig sætte pris på oplevelsen af vin.

Men hvordan vælger man lige den rette vin? Der er trods alt mange forskellige vine og druesorter på markedet. Mange mennesker tager bare chancen, når de står og kigger på alle de forskellige valgmuligheder. Det er meget almindeligt at sætte sig et budget for sin vin, og så bare vælge én, hvor mærkaten tiltaler én på en eller anden vis. Det er dog ikke en særligt tilfredsstillende måde at vælge vin på. Man kan godt føle sig ganske dum, når man står der, og kigger på vinflaskerne. Det hele ligner vin – så hvordan i alverden skulle du kunne vurdere, om den ene er bedre end den anden, uden at smage på dem? Det er samtidig frustrerende, at det altid er rent gætteri. Specielt hvis man har planer om, at servere den købte vin for andre. Man vil jo gerne servere god vin for sine gæster.

Hemmeligheden bag at vælge en god vin er altid, at tage udgangspunkt i, hvad vinen serveres sammen med. Ved at lave den rette parring af mad og vin, vil du nemlig altid kunne skabe en rigtig god oplevelse. Det bedste af det hele er, at der er en ganske let genvej til, at vælge vin der passer godt til maden.

Der er nemlig en række vine, der egner sig til stort set alle retter. Det er blandt andet grunden til, at du altid ser grüner veltliner på restauranternes menu-kort. En Grüner Veltliner vin passer nemlig sammen til stort set alle typer mad, og giver en dejligt balanceret oplevelse. Pinot Noir vine fungerer på samme måde: de passer til rigtigt mange forskellige typer mad. Køber du en Pinot Noir eller en Grüner Veltliner har du altså komplet frihed i køkkenet.