Danskerne Køber Tøj fra Udenlandske Butikker

Økonomien har været på en ganske flot optur de seneste år i Danmark, og det er noget der kan mærkes på forbruget. Danskerne har fået modet tilbage efter finanskrisen, og tør igen bruge af de penge de tjener. Det har man selvfølgeligt været glade for i de danske butikker, som jo også selv har måttet lide under krisen. Nu er der dog en ny type krise på vej, og den har allerede knækket nakken på nogle af de mindre virksomheder i Danmark. De store skal dog heller ikke føle sig for sikre: der er nemlig tale om en trend som kan dræne selv de virksomheder, der har godt med penge på bundlinjen.

Danskerne er nemlig begyndt at sende flere og flere af deres penge ud af landet. Altså ikke til skumle skattely eller lignende: nej, de bruger ganske enkelt flere penge i de udenlandske butikker. Specielt når det kommer til tøj, er danskerne blevet vilde med at shoppe rundt på hjemmesider fra udenlandske butikker. De fleste af disse udenlandske butikker opererer selvfølgeligt på engelsk, men da engelsk-kundskaberne hos den gennemsnitlige dansker er tilpas høje, er det altså ikke noget der afholder folk fra, at handle der. Samtidig har nogle af de udenlandske webshops fået øjnene op for det købestærke danske marked, og har fået oversat deres produktbeskrivelser og hele hjemmesider til det danske sprog.

Der er mange grunde til, at danskerne søger til udlandet, når de skal købe tøj. Hvis vi taler med kunderne, så fortæller de at det skyldes det større udvalg, bedre priser og tilbud, eller blot at visse af de udenlandske brands faktisk vækker større tillid hos dem, end mange af de danske virksomheder. Kigger vi på hvordan de udenlandske butikker får deres trafik, kunne det dog tyde på, at den virkelige grund ligger et andet sted. De udenlandske netbutikker viser sig nemlig at være langt bedre til at udnytte internettets mulighed for reklamer, og til at nå folk via de sociale medier.

De danske butikker har altså stadig en chance for, at komme ind i kampen. Det kræver imidlertid at de får øjnene op for vigtigheden af en nøje planlagt digital strategi og følger med tiden. Der er stadig mange danskere der vil foretrække at handle lokalt, men det kræver at de finder de danske butikker først. Når opdagelsen af butikker ikke længere sker ude på strøget, men derimod på internettet, så er det også der, man må fange deres opmærksomhed. Det handler om at gøre udvalget synligt overfor de potentielle kunde, og opbygge et stærkt og troværdigt brand igennem nøje gennemtænkt digital markedsføring. Det kan lyde svært og uigennemskueligt for de mindre butikker, men det er altså den eneste vej at gå, hvis man ikke vil blive overset i dag.