Danske Webbutikker Støtter op om Google Shopping

Først hed det Google Product Search, så skiftede det navn til Froogle, og endelig blev det til det, vi i dag kender som Google Shopping. Det er et Google produkt der har været længe undervejs, og som måtte skifte form og retning en del gange for at finde sin plads indenfor online handel. Men deres plads må man sige at de har fundet. Google Shopping tillader folk at søge efter produkter på et hav af forskellige webbutikker og sammenligne priser. Det er altså et værktøj der er let at gå til for brugerne: de ved allerede at Google er god til det med søgning, og nu kan de søge specifikt efter produkter.

Det har været en enorm succes, og det er tydeligt at Google Shopping er i vækst både i udlandet og herhjemme. Nogle af de uofficielle målinger peger på, at Google Shopping er blevet 5 gange større på bare de seneste par år. Det er en enorm udvikling, og det lægger selvfølgeligt noget pres på netbutikkerne rundt omkring i hele verden. Det er nemlig op til butiksejeren selv, om de vil tilmelde sig Google Shopping eller ej. Nogle har været lidt afholdende fra at gøre det, fordi de ikke har brudt sig om tanken om, at de potentielle kunder ser deres produkter og priser side og side med konkurrenterne. Det vil jo tvinge dem til at sænke priserne, hvis konkurrenterne har produkterne billigere end de selv har. Men med den enorme vækst i Google Shopping er det ikke længere den primære bekymring: kunderne har talt, og de er glade for at bruge Google til at shoppe igennem. Så hvis din butik ikke er at finde på Google Shopping, så går du ganske enkelt glip af en enorm mængde potentielle kunder.

Det er ikke så svært at forstå, at kunderne er rigtigt glade for Google Shopping. Her bliver de nemlig behandlet godt: det er i kundens interesse at kunne få sig et overblik over markedet, og købe i den butik, der passer bedst til deres behov. Det går kun ud over de butikker der før i tiden forsøgte at snyde kunderne til at betale overpris: og dem har kunderne selvfølgeligt ikke meget til overs for.

Det gør da også at de danske webbutikker nu støtter rigtigt godt op omkring Google Shopping. I Danmark har vi tradition for gennemsigtighed og ærlighed når det kommer til handel, så det ses kun som en fordel at kunderne nu kan drage fuld ud fordel af dette værdisæt.

Moderne salg handler ikke længere om at presse folk eller eksponere dem for tilbudsreklamer. I dag handler det om at stille den rette information til rådighed, og lade kunderne finde hen til dig. Hvis din butik har de bedste vilkår og den bedste pris, så finder kunden selv hen til din butik, og vælger selv at handle hos dig.