Brugtvognsmarkedet i Danmark er Mættet: Eksport er Vejen Frem

Hvis du har skiftet bil indenfor de seneste par år, så har du sikkert stået i den situation, at du skulle sælge din gamle bil. Det er nu engang sådan det plejer at foregå: du sælger den gamle bil når du køber en ny model. Det plejede at være meget ligetil: der var masser af danskere der ønskede at spare penge ved at købe en bil brugt, frem for at købe den fra ny. Derfor tog det sjældent særligt lang tid at komme af med den gamle bil, og få nogle tiltrængte penge i kassen, der kunne hjælpe med at betale af på den nye bil. Men markedet for brugte biler har været mættet de seneste år, så det har været virkeligt svært at komme af med sin brugte bil. Specielt hvis man gerne vil have en bare nogenlunde fornuftig pris på den bil man har gået og kørt rundt i ind til nu. Der er stadig mange mennesker der foretrækker at handle brugt, så det er ikke fordi efterspørgslen er gået ned. Det er derimod fordi udbuddet er vokset langt hurtigere: så nu har hver eneste køber af brugte biler rigtigt mange at vælge imellem, og det presser selvfølgeligt priserne helt vildt, på det danske marked. Ikke alene kan det altså tage lang tid at få solgt din gamle bil nu: du vil med al sandsynlighed heller ikke få nær så meget for den, som den reelt er værd. Det virker ikke fair – men hvad kan man gøre?

Tricket her er, at finde et marked, hvor dynamikken er den modsatte. Hvis du ikke kan sælge din brugte Ford focus stationcar til en fornuftig pris på det danske marked, så må du finde et marked, der er mere sultent efter en brugt stationcar. Takket været de åbne grænser i EU er det faktisk blevet ganske nemt i dag! Der er virksomheder der tilbyder at klare alt besværet, der normalt er forbundet med, at forberede en bil til eksport. Hvis du sælger din bil til, eller igennem, dem, så kan du altså ramme et marked der er langt mere interesserede i at købe din brugte bil.

Der er større dele af Europa hvor der er en enorm efterspørgsel på brugte biler, og hvor det lokale brugtvognsmarked slet ikke kan følge med. Nogle steder er der godt med brugte biler til salg, men de er i forfærdelig stand, så folk holder sig naturligvis væk. Brugte biler fra Danmark er dog typisk i forholdsvist god stand. Der er rigtigt gode veje i Danmark, landet er nærmest helt fladt, og folk kører typisk på ganske fornuftig vis. Det er noget man har fundet ud af i de andre lande, så brugte danske biler er ganske eftertragtede her. Sælger du din bil ved at eksportere den der til, så kan du altså både sælge den hurtigt og få en god pris for den.